Fokus: Du

BC landing page updated top banner

Den här sidan handlar om liv som trots bröstcancer kan levas. Om liv som präglas av hopp och framsteg tillsammans. Om liv som fortsätter. Den här sidan handlar om de som står dig nära. Och den handlar om dig. Vi hoppas att du hittar något som just du behöver, just nu. 

Novartis pattern border

Personliga berättelser


Gravid och cancer

Det började med att Eliza hittade en knöl i vänstra bröstet. Hon hade ganska nyligen slutat amma Hedvig och tänkte att det kanske hade med det att göra. När menstruationen aldrig kom, gjorde Eliza ett graviditetstest och snart stod det klart att hon väntade parets andra barn. Läs mer…

Gravid och cancer


Hear banner white

Podd: Om livslust och cancer

Hur lever man ett vanligt – ja till och med lyckligt liv trots cancer? 2007 fick Anna sin cancerdiagnos. Idag är hon färdigbehandlad, men tiden som sjuk påverkar så mycket mer än kroppen. I Om livslust och cancer pratar Anna tillsammans med en gäst om det stora och det lilla som är livet. Om själ och yta, rädsla och mod. Om att vara stark och skör och om relationen till sig själv och andra. Lyssna här

Novartis Blue Play Button Small


Linda, Erik och bröstcancern

I den här filmen berättar Erik om när hans fru Linda fick diagnosen bröstcancer. Vi får höra om hur de tillsammans med sina två söner levde under sjukdomsperioden och hur det var när Linda sedan gick bort – och tiden efter. 

  • Hur berättar man för barnen att deras mamma kommer dö snart? Finns det något rätt och fel? 
  • Hur reagerar omgivningen, och vad hade känts bäst? 
  • Att gå vidare; vad har man egentligen för ansvar för att göra det?

Novartis pattern border

Psykologen svarar

Psykolog Madelaine Krook svarar på frågor från personer med olika erfarenheter om hur det är att leva med spridd bröstcancer.

 

Psykologen svarar: Vänner


Psykologen svarar: Familjen


Psykologen svarar: Arbete och rehabilitering


Psykologen svarar: Döden


Psykologen svarar: KroppenOm spridd bröstcancer

BC landing page slim bottom banner

Spridd bröstcancer väcker många frågor, hos alla. Hos dig som nyligen har fått beskedet, hos dig som lever med spridd bröstcancer och hos dig som är anhörig eller närstående.  

På spriddbröstcancer.se kan du läs mer: Klicka här

 

Podd: Om livslust och cancer

Om livslust och cancer cover

Anna Wahlstam pratar med gäster om livet med cancer – själ och yta, rädsla och mod och en hel del om relationer.

Om livslust och cancer avsnitt 1 cover

I detta avsnitt pratar Anna Wahlstam med Madelaine Krook, som är psykolog på Bräcke Diakoni. Hur förändras inställningen till livet? Måste man vara tacksam och positiv? Hur hanterar man rädsla inför framtiden? Hur viktigt är det att få prata om sina känslor och tankar?

Om livslust och cancer avsnitt 2 cover

I detta avsnitt deltar Matz Lindell från Cancerkompisar i ett samtal med Anna Wahlstam om att vara anhörig. Hur är det att vara anhörig till en person med cancer? Hur viktigt är det att få kontakt med någon som är eller har varit i samma situation?

Om livslust och cancer avsnitt 3 cover

Maria Götberg, bröstsjuksköterska, kirurgmottagningen på sjukhuset i Kalmar, beskriver hur kroppen påverkas av en cancerbehandling. Hon talar med Anna Wahlstam om mental inställning – vilken roll spelar den? De pratar också om fysisk aktivitet och tillit till vården.

Om livslust och cancer avsnitt 4 cover

I detta avsnitt samtalar Anneli Håkansson från Look Good... Feel Better (LGFB) med Anna Wahlstam om hur utseendet påverkar måendet. LGFB erbjuder make up-kurser kostnadsfritt för cancersjuka kvinnor. 

Uppdaterat 2022-10-31
SE2210317786