Patientriksdagen 2022

För fjärde året i rad samlades patientorganisationer, politiker och sakkunniga vid ett unikt tillfälle där patienter och patientföreträdare styr agendan och diskussionen.

Jan 09, 2023

Stort tack till er som var med och gjorde årets Patientriksdag till en fantastisk dag där vi tillsammans lyfte patientens röst på temat vikten av tillgång till hälsodata oavsett vårdgivare. Med 200 deltagande både på plats i Kulturhuset och digitalt kan vi konstatera att årets Patientriksdag blev den största hittills! 

Temat för Patientriksdagen 2022 var vikten av tillgång till hälsodata oavsett vårdgivare. Att vårdgivare har tillgång till patientens hälsodata spelar stor roll för att patienten ska få den bästa vården. Ibland är informationen rent av livsviktig. Du kan nu se inspelningen av den digitala sändningen här.

Patientriksdagen 2022 organiserades av Riksförbundet HjärtLung, Neuro, Astma- och allergiförbundet, Reumatikerförbundet, Blodcancerförbundet, Huvudvärksförbundet, Sällsynta diagnoser och Bröstcancerförbundet i samarbete med Novartis.

Reumatikerförbundets logotyp. Illustration.
Bröstcancerförbundets logotyp. Illustration.
Riksförbundet HjärtLungs logotyp. Illustration.
Blodcancerförbundet

 

Huvudvärksförbundet
Astma och allergiförbundets logotyp. Illustration.
Sällsynta diagnosers logotyp. Illustration.
NEUROS logotyp. Illustration.
Novartis logotyp. Illustration.

 

 

 

 

Uppdaterat 2023-01-09
SE2301055153