Behandlingsområden

Vi fokuserar på terapiområden där vi ser störst medicinskt behov och där vi tror att vetenskapliga verktyg för att ta itu med dessa behov är inom räckhåll.
I det här avsnittet
- Allergisk astma
- Många personer med astma är allergiska mot ämnen i omgivningen, vilket leder till inflammation i luftvägarna och därmed till astmabesvär – man talar då om allergisk astma.
- Axial spondylartrit
- Ankyloserande spondylit är en inflammatorisk sjukdom som framförallt drabbar kotor och muskelfästen i ryggraden.
- Blodsjukdomar
- Cancer är ett samlingsnamn på olika elakartade sjukdomar som har olika förlopp. Gemensamt för cancersjukdomar är att regleringen av cellernas delning slutar att fungerar och börjar ske okontrollerat.
- Hjärtsvikt
- Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte längre orkar pumpa tillräckligt med blod för att förse kroppens behov.
- KOL
- KOL står för kroniskt obstruktiv lungsjukdom. I Sverige lider cirka en halv miljon 400 000 – 700 000 människor av sjukdomen.
- Migrän
- Migrän inverkar på ett sociologiskt och ekonomiskt plan både för den drabbade individen och samhället.
- MS
- Multipel skleros (MS) är en kronisk, neurologisk sjukdom som drabbar hjärna och ryggmärg, dvs. det centrala nervsystemet.
- Psoriasis
- Psoriasis brukar delas upp i tre former: mild, måttlig och svår psoriasis. Sjukdomen går i skov vilket innebär att svåra perioder och perioder då den drabbade är helt eller nästintill fri från symtom avlöser varandra.
- Psoriasisartrit
- Psoriasisartrit är en sjukdom som främst drabbar personer som har psoriasis och innebär att en eller flera leder blir inflammerade.
- Urtikaria / Nässelutslag
- Urtikaria (nässelutslag) är kliande och lite upphöjda utslag som ofta har ett blekt centrum och röd kant (kvaddlar).
- Ögonsjukdomar
- Synen är ett av våra viktigaste sinnen som hjälper oss att fungera i vardagen. Tack vare ögats fantastiska konstruktion att fånga ljuset och skapa bilder i hjärnan, så kan vi uppleva vår omvärld. Tyvärr kan synen bli försämrad av olika orsaker och även drabbas av sjukdom.
Snabblänkar
Vårt arbete
Om Novartis
Nyheter
Karriär